Corona update - nieuwe maatregelen per direct van kracht

19 mei 2021

Afgelopen week zijn er nieuwe versoepelingen aangekondigd.

Wat betekent dit voor tennis vanaf 19 mei?

• Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten tennissen, zowel vrijspelen als trainen in groepsverband (max. 30 personen). Zij houden 1.5 meter afstand tot elkaar.
  • Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien en officiële interne toernooien (zoals clubkampioenschappen) zijn niet toegestaan.
  • Vriendschappelijke wedstrijden met spelers van de eigen vereniging (toss en laddercompetitie) zijn wel toegestaan, met vooraf een speelafspraak en baanreservering.
  • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen buiten spelen en trainen in groepsverband (geen maximum). Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
  • Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien zijn niet toegestaan.
  • Onderlinge wedstrijden met spelers van de eigen vereniging zijn wel toegestaan.
  • Terrassen mogen open van 6.00 tot 20.00 uur onder voorwaarden:  maximaal 50 personen op een terras, en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand.  Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden.
  • Een reservering is verplicht (dit kan een baanreservering of les zijn).
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan.