Pickleball 16 september

21 augustus 2023


Terwijl diverse tennisverenigingen in de regio inspelen op padel, mikt LTC Zweeloo op een nieuwe rage die is overgewaaid vanuit Amerika, namelijk pickleball.
Lees meer over

Pickleball is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis en wordt gespeeld op een veld met vergelijkbare afmetingen als een dubbelspel badmintonveld. Het is een toegankelijke sport voor iedereen, mede door de lagere balsnelheid.

Steeds meer mensen ontdekken deze nieuwe racketsport. Sia de Grijs uit Benneveld, lid van LTC Zweeloo, was na een demonstratie in Hollandscheveld helemaal verkocht. ,,Daar zijn inmiddels twee pickleballbanen en het blijkt een groot succes.”

Snel en gevarieerd

De Grijs toonde zich vooral verrast door het tempo van het spel. ,,Het is gewoon leuk, snel en gevarieerd.” Het enthousiasme is inmiddels overgebracht op het clubbestuur. Met Ruud de Kok uit Zweeloo vormt De Grijs het ‘pickleballteam’, die de nieuwe rage binnen LTC gaat begeleiden.

,,Op zaterdag 16 september staat er een clinic op het programma en we proberen ook trainers aan te trekken. En we denken al na waar de pickelballbanen moeten komen, vlakbij de huidige tennisbanen”, vertelt De Grijs.

Het aanbieden van alternatieven naast tennis, zoals pickleball, is belangrijk voor LTC Zweeloo, vindt De Grijs. ,,Het trekt hopelijk nieuwe leden, zodat het een nieuwe impuls aan de vereniging geeft.” LTC Zweeloo telt op dit moment 75 leden en de club ziet het ledenaantal nauwelijks nog stijgen.

Sport is geschikt voor jong en oud

Hoewel padel de snelstgroeiende racketsport is, kiest LTC Zweeloo bewust voor pickleball. ,,De sport is geschikt voor jong en oud. Het is gemakkelijk te leren en dus heel toegankelijk”, aldus de inwoonster van Benneveld.

Pickleball is volgens De Grijs nog toegankelijker dan padel. ,,Het veld is een stuk kleiner, je staat veel dichter bij elkaar en de techniek heb je snel onder de knie”, De Grijs, die meer dan veertig jaar werkzaam is geweest als docente lichamelijke opvoeding. ,,Het is belangrijk om sport en bewegen te stimuleren.”

Kennismaken met pickleball

Tijdens de clinic op zaterdag 16 september kan iedereen kennismaken met pickleball. LTC Zweeloo wil in oktober en november lessen geven aan leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs. De clinic maakt onderdeel uit van de Nationale Sportweek, die er op gericht is om meer aandacht te vragen voor sportbeoefening.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0591-371692 (Secretariaat) / 06-28882731 (Kantine)

Sportpark 't Alterbarg

Hoofdstraat 30
7851 AA Zweeloo

KVK-nummer

40047380