Tennis Trainer

MAAK KENNIS MET ONZE TENNIS TRAINER

Mijin naam is Johan Koning. Ik woon samen met mijn vriendin Anja in Emmen en we hebben een zoon en een dochter, Stan en Silke. Als tennistrainer ben ik al meer dan 20 jaar actief. Van mijn hobby heb ik mijn beroep gemaakt. Als jongetje van 9 begonnen met tennissen op een open dag.

Daarna ging het allemaal heel snel. Begonnen met 1 x in de week een uurtje trainen, maar snel groeide dat uit tot 3 x in de week trainen, afspreken met vriendjes naast de trainingsuren, competitie spelen, toernooien spelen. Uiteindelijk heb ik het tot niveau 3 speler geschopt. Na mijn middelbare school in Groningen ben ik naar het CIOS gegaan in Heerenveen en in het bezit van tennistrainer A en B diploma. Tevens heb ik de opleiding tot tenniskidsleraar gevolgd. Na een periode van 10 jaar in Leeuwarden als tennisleraar ben ik naar Drenthe getrokken. Hier ben ik voor mijn broer gaan werken. Hij is eigenaar van Tennisschool Koning (de organisatie waaronder ik ook bij jullie op het park ga werken). Bij TC Bargeres ben ik zo’n 10 jaar eerste trainer geweest. Een mooie ervaring, waarbij ik leerlingen van alle niveaus heb getraind. Van tenniskids tot wedstrijdspelers van niveau 3 en alles wat daar tussen in zit. Inmiddels geef ik naast in Bargeres ook bij andere verenigingen les, en sinds een paar jaar ook bij LTC Zweeloo. Voor verdere kennismaking hoop ik jullie op de tennisbanen te treffen en kletsen we verder. Met sportieve groet!

Johan Koning